Rychlá celerová pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

zálivka
1 lžička sůl
100 ml kysaná smetana
1 lžička mletý černý pepř
salát
1 ks celer
4 ks mrkev
4 ks sterilované okurky

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si jeden celer - středně velký, čtyři mrkve - větší, čtyři velké sterilované okurky, sůl, pepř, kysanou smetanu a struhadlo.

  2. Nastrouháme na struhadle nadrobno (nudličky) celer, mrkev i okurky do mísy, kam přidáme kávovou lžičku soli, pepře a asi 100ml smetany. Vše zamícháme a podle chuti dochutíme kořením. Je to pomazánka, takže konzistenci by měla mít jako pomazánka, proto přidáváme smetanu podle potřeby.

  3. Rychlou celerovou pomazánku mažeme na chlebíčky, rohlíky i chleba. Je velmi občerstvující!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!