Rychlá pastýřská mísa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cibule
50 g zelená paprika
250 g mleté maso
1 kostka hovězí bujon
1 ks řapíkatý celer
150 ml rajská omáčka
podle chuti
bramborová kaše

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso (hovězí, telecí nebo ovčí i směs) uvaříme, osmažíme nebo upečeme.

  2. Do hrnce dáme uvařené nebo osmažené maso. Zalijeme rajčatovou omáčkou, přidáme masový vývar, sůl, pepř a veškerou sekanou zeleninu, která je v receptu. Samozřejmě sůl a pepř. Vše přivedeme k varu a vaříme naplno asi 15 minut, nebo až roztok zhoustne na hustou kaši. Když je potřeba zahustíme směs trochou solamylu.

  3. Směs dáme do menší ohnivzdorné misky. Zakryjeme vrstvou bramborové kaše, osolíme, opepříme a ozdobíme trochou sladké mleté papriky.

  4. Rychlou pastýřskou mísu dáme vyhřáté trouby a pečeme asi 10 minut nebo až je kaše trochu nahnědlá. Pak vše posypeme strouhaným sýrem a zapečeme, až se sýr rozpustí.

  5. Rychlou pastýřskou mísu podáváme ihned. Vhodnou přílohou je chléb a kyselé okurky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!