Rychlá svíčková recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 l mléko
1 ks cibule
0 l voda
1 ks masox
3 ks bobkový list
250 ml smetana ke šlehání
750 g vepřové maso
300 g mražená zelenina pod svíčkovou
2 ks celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si cibuli na kostičky a tak i vepřové maso. Můžeme použít i jiné maso.

  2. Na oleji si osmažíme cibulku s masem, zalijeme vodou - ale jen trochou, pouze pro podušení masa. Do vody přidáme bobkový list, nové koření a masox. Do hrnce si dáme cedník, do kterého nasypeme mraženou zeleninu pod svíčkovou. Maso vaříme do změknutí a zeleninu, jakmile nám trochu povolí. Pak cedník vyjmeme a zeleninu umixujeme. Vyhneme se tak procesu v závěru, kdy maso musíme vyndávat pracně z vody. Rozmixovanou zeleninu vrátíme k masu.

  3. Jakmile je maso měkké, přilijeme svařené mléko a mouku s vodou kvůli zhoustnutí. Osobně zahušťuji tak, že místo vody odeberu trochu omáčky. Chvíli svíčkovou povaříme a v závěru přidáme šlehačku. Rychlou svíčkovou dochutíme citronem, cukrem, jak jsme zvyklé.

  4. Rychlou svíčkovou podáváme jako klasickou svíčkovou s knedlíky nebo jak jsme zvyklí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!