Rychlý sacher dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
125 g máslo
60 g solamyl
1 lžíce kakao
1 lžička prášek do pečiva
125 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
60 g hladká mouka
125 g hořká čokoláda
podle potřeby
tuk na vymazání
na ozdobu
1 kelímek smetana ke šlehání
náplň
200 g meruňkový džem
poleva
200 g tmavá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme změklý tuk, cukr, vanilkový cukr, vejce, rozpuštěnou a zchladlou čokoládu, solamyl a mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Vyšleháme v hladké těsto.

  2. Těsto rovnoměrně rozlijeme do vymazané formy srnčího hřbetu a pečeme v předehřáté troubě. Pokud chceme péct kulatý dort, tak použijeme dvojitou dávku těsta. Doba pečení je individuální, podle formy a výkonnosti trouby asi 25 - 30 minut.

  3. Upečený a vychladnutý sacher dort vyklopíme a dvakrát rozkrojíme. Všechny tři díly spojíme meruňkovým džemem. Celý dort přetáhneme rozpuštěnou čokoládovou polevou.

  4. Rychlý sacher dort před servírováním ozdobíme šlehačkou. Nakrájíme jej a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!