Segedín po česku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 2 ks cibule kmín 1 lžička rajčatový protlak 1 kostka masox 3 ks bobkový list 2 lžíce hladká mouka 75 dkg vepřová plec 1 balíček kysané zelí podle chuti sůl voda 2 lžičky gulášové koření 2 lžičky mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 špetka mletá pálivá paprika na ozdobu kysaná smetana
Postup Segedín po česku recept
Postup přípravy receptu
-
V hrnci osmažíme na kostky nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené maso. Osmahneme ho ze všech stran, přidáme gulášové koření, masox, papriku, rajský protlak, bobkový list, kmín a podlijeme vodou. Dusíme do poloměkka.
Pak přidáme kysané zelí, které může být i s nálevem. Kdo má segedín raději jemnější, tak zelí propláchne studenou vodou. Přidáme vodu a pokrm dovaříme. V hrnku rozkvedláme hladkou mouku s vodou a sededín zahustíme. Již ho jen krátce povaříme, opepříme a dosolíme.
Na talíři můžeme segedín po česku dozdobit kysanou smetanou. Segedín podáváme s knedlíkem nebo chlebem.