Segedín po česku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 ks cibule
kmín
1 lžička rajčatový protlak
1 kostka masox
3 ks bobkový list
2 lžíce hladká mouka
75 dkg vepřová plec
1 balíček kysané zelí
podle chuti
sůl
voda
2 lžičky gulášové koření
2 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 špetka mletá pálivá paprika
na ozdobu
kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci osmažíme na kostky nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené maso. Osmahneme ho ze všech stran, přidáme gulášové koření, masox, papriku, rajský protlak, bobkový list, kmín a podlijeme vodou. Dusíme do poloměkka.

  2. Pak přidáme kysané zelí, které může být i s nálevem. Kdo má segedín raději jemnější, tak zelí propláchne studenou vodou. Přidáme vodu a pokrm dovaříme. V hrnku rozkvedláme hladkou mouku s vodou a sededín zahustíme. Již ho jen krátce povaříme, opepříme a dosolíme.

  3. Na talíři můžeme segedín po česku dozdobit kysanou smetanou. Segedín podáváme s knedlíkem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!