Segedín podle tety z Kremnice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 kelímek smetana
1 kostka masox
2 ks bobkový list
1 ks zelená paprika
0 lžiček mletý kmín
1 kg vepřové plecko
0 lžiček mletý černý pepř
0 konzerv kysané zelí
5 kuliček celé nové koření
podle potřeby
sádlo
podle chuti
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kousky do 3 x 3 cm. Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku na kousky a česnek prolisujeme.

  2. Do kastrolu dáme sádlo a na něm zpěníme cibuli. Postupně přidáváme maso a restujeme, až začne hnědnout jako osmažené. Dále přidáme nakrájenou papriku, mletý černý pepř, bobkový list, nové koření a masox. Vše dusíme doměkka.

  3. Nakonec přidáme kysané zelí, česnek a smetanu (podle chuti zakysanou nebo sladkou). Podle potřeby můžeme přidat převařenou vodu. Pokud je guláš moc řídký, tak nezahušťujeme jíškou, ale opatrně přes sítko za stálého míchání přisypáváme polohrubou mouku. Aby měl segedínský guláš barvu, obarvíme ho mletou slovenskou sladkou červenou paprikou.

  4. Segedín podle tety z Kremnice podáváme s houskovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!