Segedínský guláš po maďarsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
3 ks velká cibule
2 lžíce hladká mouka
250 ml smetana ke šlehání
1 dl rostlinný olej
1 kg vepřové maso
2 lžičky mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
10 kuliček celý černý pepř
1 lžička mletá pálivá paprika
1 špetka celý kmín
1 kg bílé kysané zelí
2 dl sladší bílé víno
podle chuti
sůl
vegeta
podle potřeby
bílé víno

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky 2x2 až 3x3 cm. Zelí vyždímáme ze šťávy a šťávu odložíme pro možné pozdější použití. Zelí trochu překrájíme.

  2. V hrnci na oleji osmažíme cibuli do zesklovatění, dáme pryč z ohně a počkáme, až se olej zcela uklidní. Pak přidáme obě mleté papriky a rozmícháme je s olejem a hned zalijeme asi 1dl vody, aby paprika nezhořkla. Do hrnce vložíme maso, osolíme, přidáme zelí, bobkový list, nové koření, celý černý pepř. A pokud zelí neobsahuje kmín, můžeme špetku kmínu přidat. Zalijeme menší částí zelné šťávy a vínem. Uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme 1 hodinu a 25 minut.

  3. Nakonec přidáme špetku mletého černého pepře a zahustíme šlehačkou, ve které rozmícháme mouku. Povaříme 5 minut, dosolíme, popřípadě okyselíme zelnou šťávou. Kdo chce může dochutit i vegetou, ale to zpravidla není třeba.

  4. Jestli během dušení ubylo více tekutiny, dolijeme ji bílým vínem, proto láhev s vínem mějte po ruce.

  5. Segedínský guláš po maďarsku podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!