Segedínský guláš z vepřového masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
2 ks cibule
1-2 kostky masox
1 kg vepřové maso
1 sklenice kysané zelí
podle potřeby
olej
polohrubá mouka
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Je lepší dát více cibule, já používám 2 velké. Vepřové maso nakrájíme na kostičky.

  2. Nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova, poté hrnec odstavíme, osmahnutou cibuli posypeme mletou sladkou paprikou a vrátíme hrnec zpět na ohřev. Dále přidáme nakrájené maso, osolíme a za stálého míchání maso osmahneme, dokud nepustí šťávu.

  3. Poté maso přibližně 5 minut dusíme pod pokličkou. Následně přidáme zelí a chvíli mícháme. Poté hrnec zalijeme vodou, chvíli mícháme a pak přidáme masox. Přivedeme k varu a potom na mírném ohni necháme vařit, dokud maso nezměkne (cca 1 hodina).

  4. Na závěr guláš dochutíme (sůl, masox) a zahustíme. Já používám vlažnou vodu smíchanou s polohrubou moukou tak, aby vzniklá hmota nebyla ani řídká, ani tuhá, pomalu nalévám do guláše, přitom stále míchám, aby se netvořily hrudky.

  5. Po zahuštění ještě 10 minut mícháme. Na úplný konec přidáme do segedínského guláše prolisovaný česnek podle chuti. Je možné přidat i smetanu pro zjemnění chuti, ale není to nutné. Já smetanu již nepřidávám.

  6. Segedínský guláš z vepřového masa podáváme s houskovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!