Selské vepřo zelo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce sádlo
1 hlávka zelí
4 ks párky
1 lžíce hladká mouka
voda na podlití
500 g vepřová pečeně
2-3 ks cibule (střední)
tuk na osmahnutí
podle chuti
sůl
kmín
vegeta
pepř
pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso, osmahneme, posolíme, okořeníme pálivou paprikou a kmínem. Podlijeme trochou vody přiklopíme pokličkou a dusíme.

  2. Zatím si pokrájíme hlávkové zelí na proužky. Do poloměkkého masa dáme pokrájené zelí, poprášíme moukou, dochutíme vegetou a opepříme.

  3. Podle potřeby doplníme malým množstvím vody a zelí i s masem dusíme

  4. doměkka.

  5. Párky, cigárka nebo klobásky překrojíme na poloviny, ozdobně nařízneme a na tuku opečeme.

  6. Hotový pokrm rozdělíme na porce, ozdobíme opečenou uzeninou a podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!