Silvestrovská specialita recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 kg vepřová kýta marináda 1 lžička sůl 2 ks vejce 1 lžička solamyl 2 lžičky majoránka 1 lžička maggi 0 lžiček kari koření 0 lžiček chilli koření 1 lžička drcený kmín 2 lžíce rostlinný olej 5 stroužků prolisovaný česnek
Postup Silvestrovská specialita recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýty očistíme, nařežeme na menší plátky, které osolíme a pořádně naklepeme.
Všechny přísady na marinádu smícháme dohromady a maso pak důkladně naložíme do této připravené směsi.
Připravený polotovar necháme v ledničce minimálně 24 hodin (lepší jsou ale 2 - 3 dny).
Po době uležení maso osmahneme na oleji a podáváme s hranolky a zeleninovým salátem.