Silvestrovské maso recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - olej - - sůl - - máslo - - petrželka - - žloutek - - smetana - - kmín 150 g žampióny - - mouka hladká - - pepř mletý - - sýr strouhaný 100 g salám šunkový 2 ks kotlety vepřové
Postup Silvestrovské maso recept
Postup přípravy receptu
-
Kotlety osolíme, opepříme, posypeme kmínem, potřeme česnekem, zprudka opečeme po obou stranách na oleji a uložíme na teplém místě. Z pánve odebereme přebytečný tuk, přidáme kostičky salámu, žampióny nakrájené na čtvrtky, opečeme, zasypeme moukou, necháme přismahnout, přidáme šlehačku a petrželku a povaříme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme, sejmeme z ohně a vmícháme žloutek. Směs rozdělíme na kotlety na plechu, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme při 220 st.