Skořicové vločky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
200 g máslo
100 g cukr moučka
0 lžiček mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
275 g hladká mouka
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
poleva
1 ks bílek
cukr moučka
1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Máslo nakrájíme, smícháme s moukou prosátou s kypřícím práškem a moučkovým cukrem. Přidáme vejce, vanilkový cukr, mletou skořici a zpracujeme na hladké a nelepivé těsto. Skořicové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladničce zhruba půl hodiny odpočinout.

  2. Pak skořicové těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a vykrajujeme z něj hvězdičky. Skořicové vločky pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut.

  3. Bílek smícháme s citronovou šťávou a cukrem na hladkou hmotu. Polevou naplníme sáček s malou špičkou a skořicové vločky podle fantazie zdobíme. Nakonec necháme ozdobené skořicové vločky ztuhnout a můžeme se do nich pustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!