Sladkokyselá kuřecí polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
sůl
50 g řeřicha
2 ks mrkev
2 ks šalotka
50 g tofu
500 ml kuřecí vývar
300 g kuřecí prsa
mletý bílý pepř
1 lžíce sójová omáčka
2 lžíce škrobová moučka
1 lžíce rajský protlak
1 lžička rýžové víno
6 ks houby (sušené čínské)
1 lžička podzemnicový olej
1 lžíce rýžový ocet
50 g sójové výhodnky
1 lžička sambal oelek

Postup přípravy receptu

  1. Houby necháme hodinu změknout ve vodě. Tofu nakrájíme na kostičky. Mrkve a šalotky očistíme a nakrájíme na tenké proužky.

  2. Připravíme si marinádu na maso. Rýžové víno smícháme se solí,pepřem, sójovou omáčkou, podzemnicovým olejem a polovinou lžíce škrobové moučky. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme a vložíme do marinády, kde se bude asi půl hodiny marinovat. Řeřichu omyjeme, osušíme a nasekáme.

  3. Kuřecí vývar ohřejeme a podle chuti jej okořeníme protlakem, cukrem, sambal oelek a octem. Přidáme sójové výhonky a mrkev a polévku vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Pak přidáme houby, šalotky a kostičky tofu. Polévku necháme vařit ještě asi 3 minuty.

  4. Škrobovou moučku smícháme s 2 lžícemi vody a vlijeme do polévky, kterou necháme zavařit. Nakonec přidáme do polévky kuřecí maso a vaříme ještě několik minut.

  5. Uvařenou polévku podáváme horkou a zdobíme řeřichou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!