Sladkokyselé maso v těstíčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks paprika 1 ks cibule 1 ks mrkev 500 g kuřecí maso 200 g kompotovaný ananas marináda 4 lžíce cukr 2 stroužky česnek 3 lžíce ocet 5 lžic kečup těstíčko sůl 2 ks vejce 2 lžíce škrob 2 lžíce hladká mouka
Postup Sladkokyselé maso v těstíčku recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si marinádu z kečupu, octa, cukru, česneku. Do marinády vložíme na kousky nakrájené kuřecí maso. Maso necháme marinovat alespoň 2 hodiny, nejlépe však přes noc. Čím déle necháme marinovat tím lépe, chutě se krásně propojí.
Těstíčko připravíme z následujících surovin: 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce škrobu, 2 vejce, sůl. V těstíčku obalíme naložené kuřecí maso.
Na pánvi zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme maso v těstíčku a osmahneme. Poté přidáme nakrájenou papriku, mrkev a ananas i s nálevem. Necháme chvíli podusit.
Sladkokyselé maso v těstíčku podáváme nejlépe s čínskými nudlemi nebo rýží.