Sladkokyselé maso v těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks paprika
1 ks cibule
1 ks mrkev
500 g kuřecí maso
200 g kompotovaný ananas
marináda
4 lžíce cukr
2 stroužky česnek
3 lžíce ocet
5 lžic kečup
těstíčko
sůl
2 ks vejce
2 lžíce škrob
2 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu z kečupu, octa, cukru, česneku. Do marinády vložíme na kousky nakrájené kuřecí maso. Maso necháme marinovat alespoň 2 hodiny, nejlépe však přes noc. Čím déle necháme marinovat tím lépe, chutě se krásně propojí.

  2. Těstíčko připravíme z následujících surovin: 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce škrobu, 2 vejce, sůl. V těstíčku obalíme naložené kuřecí maso.

  3. Na pánvi zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme maso v těstíčku a osmahneme. Poté přidáme nakrájenou papriku, mrkev a ananas i s nálevem. Necháme chvíli podusit.

  4. Sladkokyselé maso v těstíčku podáváme nejlépe s čínskými nudlemi nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!