Slavnostní dragounské pohoštění recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
50 dkg brambory
3 lžíce sádlo
1 lžička pepř
15 dkg anglická slanina
1 lžíce sladká mletá paprika
voda na podlití
hladká mouka na obalení
2 ks cibule (větší)
10 dkg flíčky
4 ks vepřové kotlety s kostí

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci na 2 lžících sádla osmažíme dozlatova jemně nakrájenou cibuli.

  2. Cibule by měla být hodně najemno, aby se později rozvařila. Smícháme s paprikou a přidáme brambory, osolíme. Při mírném podlévání dosíme do poloměkka. Přidáme flíčka a dusíme bez dalšího podlévání (nesmí vzniknout kaše).

  3. Vepřové kotlety po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a prudce opečeme na zbytku sádla po obou stranách.

  4. Osmažíme také nadrobno nakrájenou anglickou slaninu. Na talířích přikryjeme kotlety směsí brambor a flíčků tak, aby vyčnívala kost. Posypeme dozlatova osmaženou anglickou slaninou. Nakonec přidáme i vypečený tuk.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!