Slavnostní dragounské pohoštění recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 50 dkg brambory 3 lžíce sádlo 1 lžička pepř 15 dkg anglická slanina 1 lžíce sladká mletá paprika voda na podlití hladká mouka na obalení 2 ks cibule (větší) 10 dkg flíčky 4 ks vepřové kotlety s kostí
Postup Slavnostní dragounské pohoštění recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci na 2 lžících sádla osmažíme dozlatova jemně nakrájenou cibuli.
Cibule by měla být hodně najemno, aby se později rozvařila. Smícháme s paprikou a přidáme brambory, osolíme. Při mírném podlévání dosíme do poloměkka. Přidáme flíčka a dusíme bez dalšího podlévání (nesmí vzniknout kaše).
Vepřové kotlety po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a prudce opečeme na zbytku sádla po obou stranách.
Osmažíme také nadrobno nakrájenou anglickou slaninu. Na talířích přikryjeme kotlety směsí brambor a flíčků tak, aby vyčnívala kost. Posypeme dozlatova osmaženou anglickou slaninou. Nakonec přidáme i vypečený tuk.