Sleďový salát s řepou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks brambory
1 ks cibule
2 ks jablko
4 ks mrkev
3 ks sterilovaná okurka
1 sklenice sterilovaná řepa
mistrův sleď
podle chuti
cukr
sůl
mletý černý pepř
zálivka
2 dl smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Jak připravit Mistrova sledě se dozvíte zde: Mistrův sleď. Místo něj lze použít jakékoliv sladkokyselé sledě.

  2. Mistrovy sledě nakrájíme na kostky. Mrkev oloupeme. Brambory a mrkev samostatně uvaříme. Brambory vaříme ve slupce. Měkké brambory zchladíme oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev také nakrájíme na kostky. Jablka očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Řepu slijeme, ale nálev nevyléváme, budeme jej potřebovat do zálivky. Řepu spolu s okurkami také nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Můžeme ji krátce spařit.

  3. Sledě smícháme s brambory, jablky, mrkví, okurkami, řepou a cibulí. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem.

  4. Smetanu vyšleháme, lehce opepříme a osolíme a vmícháme nálev z červené řepy. Zálivku smícháme se zbylým salátem.

  5. Sleďový salát s řepou necháme vychladit a můžeme podávat. nejlepší je s čerstvým celozrnným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!