Slepované hříbečky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 ks vejce
200 g máslo
140 g máslo
0,25 dl rum
75 g cukr krupice
70 g cukr moučka
1/2 balíčku vanilkový cukr
1 ks vanilkový cukr
200 g hladká mouka
kokosová moučka
bílá čokoládová poleva
2 ks malé vejce
potravinářské barvivo
drcené ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si základní těsto. Hladkou mouku promícháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Na vále nebo v míse zpracujeme s vejcem a změklým máslem. Vypracujeme těsto, která zabalíme do fólie a dáme ztuhnout do lednice, a to alespoň na 60 minut

  2. Těsto vyválíme na trochu hrubší plát a vykrajujeme tvary hříbečků. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na střední teplotu dorůžova

  3. Během pečení si připravíme krém. Základní žloutkový krém si připravíme z másla, které samostatně vyšleháme dohladka. Žloutky s krupicovým a vanilkovým cukrem vyšleháme v horké vodní lázni, nejlépe ručním šlehačem. Hmota nám nabude a zároveň klesne. Hmotu necháme vychladit a poté po částech vmícháme do másla. Nakonec přidáme rum. Krém necháme vychladit

  4. Upečené hříbečky potíráme žloutkovým krémem, přiklopíme druhým kouskem a zdobíme. Použijeme bílou čokoládovou polevu, kterou podle libosti obarvíme potravinářským barvivem. Část si necháme neobarvenou. Potíráme klouboučky a sypeme nadrcenými oříšky. Neobarvenou polevou potřeme část nožky hříbečku a ozdobíme kokosovou moučkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!