Slepované hříbečky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 ks vejce 200 g máslo 140 g máslo 0,25 dl rum 75 g cukr krupice 70 g cukr moučka 1/2 balíčku vanilkový cukr 1 ks vanilkový cukr 200 g hladká mouka kokosová moučka bílá čokoládová poleva 2 ks malé vejce potravinářské barvivo drcené ořechy
Postup Slepované hříbečky
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si základní těsto. Hladkou mouku promícháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Na vále nebo v míse zpracujeme s vejcem a změklým máslem. Vypracujeme těsto, která zabalíme do fólie a dáme ztuhnout do lednice, a to alespoň na 60 minut
Těsto vyválíme na trochu hrubší plát a vykrajujeme tvary hříbečků. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na střední teplotu dorůžova
Během pečení si připravíme krém. Základní žloutkový krém si připravíme z másla, které samostatně vyšleháme dohladka. Žloutky s krupicovým a vanilkovým cukrem vyšleháme v horké vodní lázni, nejlépe ručním šlehačem. Hmota nám nabude a zároveň klesne. Hmotu necháme vychladit a poté po částech vmícháme do másla. Nakonec přidáme rum. Krém necháme vychladit
Upečené hříbečky potíráme žloutkovým krémem, přiklopíme druhým kouskem a zdobíme. Použijeme bílou čokoládovou polevu, kterou podle libosti obarvíme potravinářským barvivem. Část si necháme neobarvenou. Potíráme klouboučky a sypeme nadrcenými oříšky. Neobarvenou polevou potřeme část nožky hříbečku a ozdobíme kokosovou moučkou.