Smažená krkovice s hráškovou kaší recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl vývar 2 ks vejce 60 g mandle hladká mouka 400 g mražený hrášek mletý černý pepř 100 ml smetana na vaření 2 plátky vepřová krkovice s kostí
Postup Smažená krkovice s hráškovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a tence rozklepeme. Mandle spaříme vařící vodou a oloupeme. Několik mandlí odložíme stranou na zdobení. Zbytek nastrouháme najemno a promícháme s rozšlehanými vejci
Plátky krkovičky obalíme v hladké mouce, smočíme v rozšlehaných vejcích s mandlemi a velice zvolna propečeme na oleji z obou stran dozlatova
Hrášek uvaříme v malém množství vývaru doměkka a rozmixujeme se smetanou v hladkou kaši, kterou podle potřeby ochutíme solí a zjemníme olejem
Krkovičku smaženou v mandlovém těstíčku podáváme s hráškovým pyré, zdobíme půlkami mandlí, čerstvou zeleninou a bylinkami.