Smažená krkovice s hráškovou kaší recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
2 ks vejce
60 g mandle
hladká mouka
400 g mražený hrášek
mletý černý pepř
100 ml smetana na vaření
2 plátky vepřová krkovice s kostí

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a tence rozklepeme. Mandle spaříme vařící vodou a oloupeme. Několik mandlí odložíme stranou na zdobení. Zbytek nastrouháme najemno a promícháme s rozšlehanými vejci

  2. Plátky krkovičky obalíme v hladké mouce, smočíme v rozšlehaných vejcích s mandlemi a velice zvolna propečeme na oleji z obou stran dozlatova

  3. Hrášek uvaříme v malém množství vývaru doměkka a rozmixujeme se smetanou v hladkou kaši, kterou podle potřeby ochutíme solí a zjemníme olejem

  4. Krkovičku smaženou v mandlovém těstíčku podáváme s hráškovým pyré, zdobíme půlkami mandlí, čerstvou zeleninou a bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!