Smažená veka plněná houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 hrnku mléko
16 plátků veka
náplň
2 lžíce olej
sůl
2-3 ks vejce
1 ks cibule
7-8 ks žampiony
pepř
trojobal
2 ks vejce
strouhanka
2 lžíce mléko
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby. Podle chuti osolíme, opepříme a dusíme. Po 25 minutách zamícháme rozšlehaná vejce a necháme je mírně ztuhnout.

  2. Plátky veky zlehka pokropíme mlékem a vždy jeden plátek potřeme houbovou směsí a pevně spojíme s druhým plátkem. Potom je obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných s trochou mléka a ve strouhance. Veku plněnou houbami smažíme ponořenou v rozpáleném oleji z obou stran dorůžova.

  3. Smaženou veku plněnou houbami podáváme s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!