Smažené bochánky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 lžička sůl
2 ks vejce
1 šálek mléko
4 šálky mouka
1 lžička prášek do pečiva
olej na smažení
0.3 šálku rozpuštěné máslo
skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve prosejeme všechny sypké suroviny a pak je dáme stranou.

  2. Rozšleháme vejce a smícháme ho s mlékem a rozehřátým máslem ve velké míse. Do mísy za stálého míchání přisypáváme prosáté suroviny a nakonec uhněteme těsto.

  3. Těsto dáme na pomoučený vál a rozdělíme ho na přibližně 24 kuliček. Tyto kuličky vyválíme do velikosti asi 10 cm.

  4. Mezitím rozehřejeme olej. Vyválené kolečka do něj klademe a smažíme z obou stran dozlatova, podobně jako bramboráky.

  5. Hotové bochánky je dobré osušit od přebytečného oleje a obalit cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!