Smažené kyselé okurky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks kyselá okurka
1 hrnek kukuřičná mouka
1 lžička hrubá sůl
1 hrnek kyselé mléko
burákový olej

Postup přípravy receptu

  1. Do malého kastrolku nalijeme tolik oleje, aby okurky v něm mohly plavat a zahřejeme na smažící teplotu, asi tak na 190 °C. Každou okurku rozčtvrtíme po délce a osušíme papírovou utěrkou.

  2. Do větší a hlubší misky nalijeme kyselé mléko, do druhé stejné velikosti nasypeme hrubou kukuřičnou mouku.

  3. Každý jednotlivý kus okurky napřed ponoříme do kyselého mléka, pak do kukuřičné mouky a zopakujeme ještě jednou, pak opatrně dáme obalenou okurku do předehřátého oleje a osmažíme dozlatova.

  4. Smažené kyselé okurky dáme na papírový ubrousek vychladnout a osolíme.

  5. Místo burákového oleje můžeme použít jakýkoliv jiný neutrální olej.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!