Smažené tyčinky s jahodovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
2 ks vejce
25 g máslo
250 g jahody
cukr moučka
olivový olej
1 špetka soli
300 g hladká mouka
250 g smetanový jogurt

Postup přípravy receptu

  1. V dostatečně velké nádobě uvedeme do varu 500ml vody se špetkou soli a máslem. Teplotu snížíme na polovinu a za stálého míchání pozvolna přisypeme mouku. Důkladně a rychle mícháme, až vznikne těsto. Sejmeme z plotny a postupně vmícháme vejce. Dobře rozmíchaným těstem naplníme cukrářský sáček s hvězdicovým tvořítkem.

  2. Přímo do rozpáleného oleje stříkáme tyčinky dlouhé asi 10cm a smažíme je dozlatova. Hotové vyjmeme a na papírovém ubrousku necháme okapat. Ještě teplé tyčinky obalíme v moučkovém cukru.

  3. Jahody opláchneme pod tekoucí vodou a necháme je v cedníku okapat. Jahody přendáme do misky, vidličkou rozmačkáme s cukrem a přidáme smetanový jogurt. Omáčku promícháme a podle chuti dosladíme.

  4. Podáváme s jahodovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!