Smažené zeleninové krokety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
50 g máslo
80-100 ml mléko
50 g hladká mouka
1 špetka muškátový květ
2 lžíce čerstvá petrželka
500 g směs zahradní zeleniny
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu (mrkev, květák, kedlubna, pastinák, celer apod.) důkladně očistíme, omyjeme a v osolené vodě ji uvaříme doměkka. Uvařenou zeleninu scedíme a nasekáme na drobné kousky.

  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem a uvaříme hustou kaši. Do kaše vmícháme vejce, nakrájenou zeleninu a nasekanou petrželku. Dochutíme solí a špetkou muškátového květu. Podle chuti můžeme ještě opepřit, nebo přidat trochu chilli vloček.

  3. Ze zeleninové směsi tvarujeme menší šišky, které postupně obalujeme v přichystaném trojobalu - hladká mouka, rozšlehané vejce a strouhanka.

  4. Zeleninové krokety smažíme pozvolna v rozpáleném oleji, až jsou dozlatova.

  5. Smažené zeleninové krokety podáváme s bramborovou přílohou a nejrůznějšími studenými omáčkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!