Smažené zeleninové krokety recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 50 g máslo 80-100 ml mléko 50 g hladká mouka 1 špetka muškátový květ 2 lžíce čerstvá petrželka 500 g směs zahradní zeleniny podle chuti sůl mletý černý pepř trojobal vejce strouhanka hladká mouka podle potřeby olej na smažení
Postup Smažené zeleninové krokety recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu (mrkev, květák, kedlubna, pastinák, celer apod.) důkladně očistíme, omyjeme a v osolené vodě ji uvaříme doměkka. Uvařenou zeleninu scedíme a nasekáme na drobné kousky.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem a uvaříme hustou kaši. Do kaše vmícháme vejce, nakrájenou zeleninu a nasekanou petrželku. Dochutíme solí a špetkou muškátového květu. Podle chuti můžeme ještě opepřit, nebo přidat trochu chilli vloček.
Ze zeleninové směsi tvarujeme menší šišky, které postupně obalujeme v přichystaném trojobalu - hladká mouka, rozšlehané vejce a strouhanka.
Zeleninové krokety smažíme pozvolna v rozpáleném oleji, až jsou dozlatova.
Smažené zeleninové krokety podáváme s bramborovou přílohou a nejrůznějšími studenými omáčkami.