Smažený cejn s křenem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl křen 210 g máslo na smažení 1 lžíce citronová šťáva 1 kg cejn trojobal 2-3 ks vejce strouhanka hladká mouka
Postup Smažený cejn s křenem recept
Postup přípravy receptu
-
Vykuchané a šupin zbavené cejny omyjeme pod studenou vodou a otřeme je utěrkou. Cejny důkladně osolíme zevnitř i zvenku. Nožem rozdělíme podle hřbetu na dva stejné dílky, které ještě rozkrojíme po šířce taktéž na 2 půlky.
Všechny díly lehce pokapeme citronovou šťávou a 30 minut je necháme uležet.
Uleželé cejny obalíme v trojobalu a na pánvi je v rozpáleném másle smažíme dočervena.
Smažené cejny podáváme se strouhaným křenem a chlebem nebo kaší a smaženou cibulkou.