Smažený cejn s křenem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
křen
210 g máslo na smažení
1 lžíce citronová šťáva
1 kg cejn
trojobal
2-3 ks vejce
strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchané a šupin zbavené cejny omyjeme pod studenou vodou a otřeme je utěrkou. Cejny důkladně osolíme zevnitř i zvenku. Nožem rozdělíme podle hřbetu na dva stejné dílky, které ještě rozkrojíme po šířce taktéž na 2 půlky.

  2. Všechny díly lehce pokapeme citronovou šťávou a 30 minut je necháme uležet.

  3. Uleželé cejny obalíme v trojobalu a na pánvi je v rozpáleném másle smažíme dočervena.

  4. Smažené cejny podáváme se strouhaným křenem a chlebem nebo kaší a smaženou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!