Směs do salátů recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 300 g cibule 300 g celer 900 g mrkev 600 g okurky 200 g čerstvý hrášek nálev 14 g sůl 0.2 l ocet 500 ml voda 35 g cukr krupice 5 ks umělé sladidlo (tabletky)
Postup Směs do salátů recept
Postup přípravy receptu
-
Hrášek vyloupeme z lusků. Mrkev s celerem očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Aby nám celer zůstal pěkně bílý, můžeme jej na chvilku dát do vody s několika kapkami octa a potom nechat okapat. Cibuli oloupeme a také pokrájíme na kostičky. Okurky opatrně očistíme jemným kartáčkem, omyjeme a nakrájíme nadrobno.
Nálev si připravíme svařením 1/2 litru vody s octem, solí a cukrem, přidáme umělé sladidlo, promícháme a krátce povaříme.
Ve velké míse dobře promícháme zeleninu, naplníme do čistých sklenic a zalijeme horkým nálevem.
Sklenice uzavřeme víčky a při teplotě 85°C sterilujeme 30 minut. Pak je vyjmeme, necháme vychladnout a uskladníme na tmavém, chladném místě.