Smetanová omáčka s kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce ocet
1 ks cibule
2 ks mrkev
1 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
polohrubá mouka
2 kuličky celý pepř
drcený kmín
mletý černý pepř
2 ks kuřecí stehno
1 kostka kuřecí bujon
1 kelímek smetana 12%
1 ks kořenová petržel

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna omyjeme a nařežeme, aby se rychleji uvařily. Větší mrkve a petržel oškrábeme a nakrájíme na větší díly. Střední cibuli nakrájíme na jemno. Do většího hrnce vložíme stehna, díly mrkve a petržele, nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření, bujon, pepř, ocet a kmín, poté vše zalijeme vodou a dáme vařit

  2. Jakmile je maso uvařené, vyjmeme jej spolu s mrkví a petrželí z hrnce. Vývar přecedíme do jiného hrnce. Maso obereme na větší části, zbavíme se kůže a chrupavek. Mrkev a petržel nastrouháme na jemném struhadle

  3. Maso a zeleninu nasypeme do přecezeného vývaru a přilijeme smetanu. Poté opatrně vsypáváme mouku do požadované hustoty. Moc nemícháme, aby se maso nerozbilo na jednotlivá vlákna. Podle potřebyomáčku s kuřecím maasem osolíme, opepříme či přidáme ocet

  4. Smetanovou omáčku s kuřecím masem podáváme optimálně s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!