Smetanová omáčka s kuřecím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce ocet 1 ks cibule 2 ks mrkev 1 ks bobkový list 3 kuličky nové koření polohrubá mouka 2 kuličky celý pepř drcený kmín mletý černý pepř 2 ks kuřecí stehno 1 kostka kuřecí bujon 1 kelímek smetana 12% 1 ks kořenová petržel
Postup Smetanová omáčka s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna omyjeme a nařežeme, aby se rychleji uvařily. Větší mrkve a petržel oškrábeme a nakrájíme na větší díly. Střední cibuli nakrájíme na jemno. Do většího hrnce vložíme stehna, díly mrkve a petržele, nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření, bujon, pepř, ocet a kmín, poté vše zalijeme vodou a dáme vařit
Jakmile je maso uvařené, vyjmeme jej spolu s mrkví a petrželí z hrnce. Vývar přecedíme do jiného hrnce. Maso obereme na větší části, zbavíme se kůže a chrupavek. Mrkev a petržel nastrouháme na jemném struhadle
Maso a zeleninu nasypeme do přecezeného vývaru a přilijeme smetanu. Poté opatrně vsypáváme mouku do požadované hustoty. Moc nemícháme, aby se maso nerozbilo na jednotlivá vlákna. Podle potřebyomáčku s kuřecím maasem osolíme, opepříme či přidáme ocet
Smetanovou omáčku s kuřecím masem podáváme optimálně s knedlíkem.