Smetanová polévka s fazolovými lusky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 špetky cukr 1 stroužek česnek 1-2 špetky sůl 20 dkg brambory 4 dkg tuk 4 dkg cibule 1 l voda 0 l kysaná smetana 6 dkg hladká mouka 30 dkg fazolové lusky podle chuti ocet
Postup Smetanová polévka s fazolovými lusky recept
Postup přípravy receptu
-
Fazolové lusky nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nastrouháme a česnek rozmačkáme.
Nakrájené lusky dáme vařit do horké vody. Když jsou lusky napůl uvařené, přidáme nakrájené brambory. Z tuku a 4 dkg mouky uděláme jíšku, přidáme nastrouhanou cibuli, rozmačkaný česnek, zamícháme a chvíli smažíme. Potom směs dáme zavařit do polévky, kterou osolíme, povaříme doměkka.
Do smetany rozmícháme 2 dkg mouky, přilijeme do polévky a necháme přejít varem.
Podle chuti můžeme do polévky přidat ocet a cukr.
Smetanovou polévku s fazolovými lusky můžeme podávat s osmaženou houskou.