Smetanová polévka s fazolovými lusky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 špetky cukr
1 stroužek česnek
1-2 špetky sůl
20 dkg brambory
4 dkg tuk
4 dkg cibule
1 l voda
0 l kysaná smetana
6 dkg hladká mouka
30 dkg fazolové lusky
podle chuti
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nastrouháme a česnek rozmačkáme.

  2. Nakrájené lusky dáme vařit do horké vody. Když jsou lusky napůl uvařené, přidáme nakrájené brambory. Z tuku a 4 dkg mouky uděláme jíšku, přidáme nastrouhanou cibuli, rozmačkaný česnek, zamícháme a chvíli smažíme. Potom směs dáme zavařit do polévky, kterou osolíme, povaříme doměkka.

  3. Do smetany rozmícháme 2 dkg mouky, přilijeme do polévky a necháme přejít varem.

  4. Podle chuti můžeme do polévky přidat ocet a cukr.

  5. Smetanovou polévku s fazolovými lusky můžeme podávat s osmaženou houskou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!