Smetanová vanilková zmrzlina s čokoládou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

7 ks žloutek
450 ml mléko
200 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
250 ml smetana ke šlehání
2 - 3 lžíce strouhaná čokoláda
1 ks vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s oběma cukry do světlé pěny. Vanilkovou dužinu povaříme v mléce smíchaném se smetanou, přecedíme do žloutkové pěny a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí

  2. Vychladlou směs smícháme s čokoládou a dáme v misce do mrazáku asi na 2 hodiny zamrazit

  3. Smetanovou vanilkovou zmrzlinu s čokoládou podáváme s čerstvým ovocem a zdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!