Smetanové brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
0.5 svazku petrželka
1 kg brambory
1 ks cibule
1 ks pórek
bazalka
150 ml zakysaná smetana
muškátový oříšek
1 svazek jarní cibulka
mletý černý pepř
375 ml zeleninový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a nakrájíme na velké kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme brambory, které asi 5 minut zprudka restujeme, a pak je zalijeme vývarem. Přidáme smetanu a vaříme asi 10 minut.

  3. Pórek a jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Bazalku s petrželkou omyjeme, osušíme a nasekáme. Pórek přidáme k bramborám a necháme vše vařit dalších 15 minut. Nakonec do brambor přidáme bazalku, petržeku a cibulku, osolíme, opepříme a necháme prohřát.

  4. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!