Smetanové fettuccine s pórkem, slaninou a parmazánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
1 stroužek česnek
sůl
1 ks vejce
4 ks žloutek
1 ks cibule
smetana
4 snítky tymián
3 ks pórek
parmazán
černý pepř
2 dl kuřecí bujón
200 g slanina nebo uzené
příloha
500 g fettuccine

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si v horké vodě uvaříme fettucine. Scedíme a necháme okapat.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osmahneme společně se slaninou nebo jiným uzeným nakrájeným na kostičky. Smažíme, až je cibulka zlatavá. Přidáme nahrubo nakrájený česnek, pórek a zalijeme vývarem. Ochutíme tymiánem a necháme mírně vařit, dokud nebude pórek měkký.

  3. Mezitím si připravíme do misky 4 žloutky a 1 celé vejce. Nastrouháme parmazán, přidáme trochu smetany a tuto směs nalijeme do kastrolu se slaninou. Podle chuti dokořeníme.

  4. Fettuccine rozdělíme na talíře, zasypeme vaječnou směsí a před podáváním posypeme parmazánem. Smetanové fettuccine s pórkem, slaninou a parmazánem podáváme ihned po přípravě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!