Smetanové fettuccine s pórkem, slaninou a parmazánem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- omáčka 1 stroužek česnek sůl 1 ks vejce 4 ks žloutek 1 ks cibule smetana 4 snítky tymián 3 ks pórek parmazán černý pepř 2 dl kuřecí bujón 200 g slanina nebo uzené příloha 500 g fettuccine
Postup Smetanové fettuccine s pórkem, slaninou a parmazánem recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si v horké vodě uvaříme fettucine. Scedíme a necháme okapat.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osmahneme společně se slaninou nebo jiným uzeným nakrájeným na kostičky. Smažíme, až je cibulka zlatavá. Přidáme nahrubo nakrájený česnek, pórek a zalijeme vývarem. Ochutíme tymiánem a necháme mírně vařit, dokud nebude pórek měkký.
Mezitím si připravíme do misky 4 žloutky a 1 celé vejce. Nastrouháme parmazán, přidáme trochu smetany a tuto směs nalijeme do kastrolu se slaninou. Podle chuti dokořeníme.
Fettuccine rozdělíme na talíře, zasypeme vaječnou směsí a před podáváním posypeme parmazánem. Smetanové fettuccine s pórkem, slaninou a parmazánem podáváme ihned po přípravě.