Španělský chlebíček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 lžic cukr
sůl
12 ks vejce
12 lžic mouka
vanilkový cukr
rostlinný tuk nebo husí sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Vejce utřeme s cukrem a vanilinovým cukrem do zhoustnutí, pak přidáváme po lžících osolenou mouku. Důkladně rozmícháme a těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy. Pečeme zvolna při 150 °C asi 45 minut.

  2. Upečený chlebíček pocukrujeme, nebo ozdobíme podle vlastní fantazie.

  3. Španělský chlebíček je recept ze španělského gastronomického dědictví. Dnes již tento recept známe po celém světě a jako dortový korpus se vyskytuje například na svatbách a křtinách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!