Španělský ptáček počesku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky plnotučná hořčice
4 plátky hovězí zadní
2 ks tenký párek
tuk na smažení
2 ks vejce natvrdo
2 ks sladkokyselá okurka
3 ks cibule (střední)
podle chuti
sůl, pepř
omáčka
hladká mouka
podle potřeby
hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Cibule nakrájíme nadrobno, osmažíme dozlatova na tuku a dáme do kastrolku. Hovězí plátky naklepeme, na 2-3 místech mírně nařízneme, po obou stranách osolíme a opepříme a lehce zaprášíme moukou, kterou přimáčkneme.

  2. Maso na španělského ptáčka vkládáme do rozpáleného tuku na pánvičce po cibuli a smažíme po obou stranách. Takto upravené plátky dáme do kastrolku na cibuli, přelijeme vypečenou šťávou rozmíchanou s vřelou vodou a s rozpuštěnými přípečky po smažení masa.

  3. Mícháme a přiléváme vřelý vývar do potřebného množství. Přidáme hořčici a na kostky nakrájené okurky. Hrnec uzavřeme a necháme vše dusit zhruba 40 minut.

  4. Měkké plátky vyjmeme a dáme do tepla. Omáčku uvedeme znovu do varu, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a za častého míchání necháme probublávat 5-7 minut.

  5. Omáčku přecedíme, přidáme na kostičky nakrájený párek a nadrobno nasekaná vejce. Dochutíme solí a hořčicí. Po chvilce vložíme zpět maso a necháme ještě prohřát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!