Španělský ptáček počesku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky plnotučná hořčice 4 plátky hovězí zadní 2 ks tenký párek tuk na smažení 2 ks vejce natvrdo 2 ks sladkokyselá okurka 3 ks cibule (střední) podle chuti sůl, pepř omáčka hladká mouka podle potřeby hovězí vývar
Postup Španělský ptáček počesku recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule nakrájíme nadrobno, osmažíme dozlatova na tuku a dáme do kastrolku. Hovězí plátky naklepeme, na 2-3 místech mírně nařízneme, po obou stranách osolíme a opepříme a lehce zaprášíme moukou, kterou přimáčkneme.
Maso na španělského ptáčka vkládáme do rozpáleného tuku na pánvičce po cibuli a smažíme po obou stranách. Takto upravené plátky dáme do kastrolku na cibuli, přelijeme vypečenou šťávou rozmíchanou s vřelou vodou a s rozpuštěnými přípečky po smažení masa.
Mícháme a přiléváme vřelý vývar do potřebného množství. Přidáme hořčici a na kostky nakrájené okurky. Hrnec uzavřeme a necháme vše dusit zhruba 40 minut.
Měkké plátky vyjmeme a dáme do tepla. Omáčku uvedeme znovu do varu, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a za častého míchání necháme probublávat 5-7 minut.
Omáčku přecedíme, přidáme na kostičky nakrájený párek a nadrobno nasekaná vejce. Dochutíme solí a hořčicí. Po chvilce vložíme zpět maso a necháme ještě prohřát.