Španělský ptáček podle Káji recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg hovězí maso zadní 1 ks smetana ke šlehání 33% náplň 1 balíček slanina 2 ks vejce 2 ks cibule 3 lžíce hořčice 1 ks červená paprika 3 ks kyselá okurka podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby voda hladká mouka
Postup Španělský ptáček podle Káji recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na plátky a vyklepeme. Posolíme, popepříme a potřeme hořčicí. Uvařená vejce natvrdo a okurku rozkrojíme na čtvrtky, cibuli a papriku nakrájíme na plátky. Vložíme plátky slaniny a na jednu stranu dáme vajíčko, cibuli, okurku a papriku. Můžeme přidat přísady podle chuti.
Ptáčky zabalíme a zavážeme provázkem nebo propícháme kovovými špejlemi.
V papinovém (tlakovém) hrnci ze všech stran osmažíme, aby se maso zatáhlo.
Po osmažení vyndáme a usmažíme cibulku do tmava. Přidáme vodu a vložíme nazpátek ptáčky. Přikryjeme a vaříme hodinu do změknutí. Před koncem dáme do omáčky smetanu a zahustíme vodou rozmíchanou s hladkou moukou.
Necháme ještě 5 - 10 minut provařit.
Španělského ptáčka podle Káji podáváme s oblíbenou přílohou.