Špenátové gnocchi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
0.3 lžičky sůl
1 ks cibule
3-4 lžíce olivový olej
100 ml smetana ke šlehání
500 g mražený špenát
1 balíček bramborové gnocchi
na ozdobu
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Bramborové gnocchi připravíme podle návodu na obalu.

  2. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek taktéž očistíme a nakrájíme jej na plátky.

  3. V hrnci nebo vyšší pánvi rozehřejeme olej. Zpěníme v něm cibuli. Přidáme špenát a plátky česneku a směs chvíli podusíme. Špenát zalijeme smetanou a podle chuti osolíme, případně opepříme.

  4. Do připravené špenátové omáčky vmícháme uvařené gnocchi.

  5. Špenátové gnocchi ihned podáváme. Při podávání je můžeme posypat trochou sýru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!