Špenátové lívanečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 ks vejce 6 lžic strouhanka olej na smažení 100 g uzené maso 1 balíček špenátový protlak 1 lžíce mouka mladká 1 lžíce strouhaný eidam
Postup Špenátové lívanečky recept
Postup přípravy receptu
-
Oddělime si žlouty a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Strouhanku, mouku, sýr, protlak, česnek utřeme se žloutky, přidáme na drobno nakrájené uzené maso, osolíme a zamícháme. Pokud je moc husté, lze zředit trošku mlékem. Nakonec lehce vmícháme sníh.
Na rozpáleném oleji smažíme lívance, ze kterých pomocí ubrousku ihned odsáváme tuk.
Můžeme podávat s bramborem.