Špenátové palačinky s parmazánem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce 5 dl mléko 150 g špenát 210 g hladká mouka náplň bešamel 200 g parmazán podle potřeby máslo na smažení
Postup Špenátové palačinky s parmazánem recept
Postup přípravy receptu
-
Čerstvý špenát očistíme, překrájíme a krátce podusíme na troše másla.
V míse promícháme uvedené množství vlažného mléka, hladkou mouku, celá vejce, podušený špenát a sůl. Těsto na špenátové palačinky dobře rozšleháme.
Pánev s nepřilnavým povrchem pomažeme trochou oleje nebo másla a postupně na ní smažíme palačinky. Na každou palačinku použijeme jednu menší naběračku těsta. Smažíme 1 minutu z každé strany.
Špenátové palačinky potřeme hotovým bešamelem, posypeme nahrubo nastrouhaným parmazánem, přeložíme a ihned podáváme.
Zobrazit přes 110 dalších receptů pro palačinky!