Špenátové suflé recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1 lžíce máslo 1 hrneček mléko 1 lžíce čedar 0.5 hrnečku čedar 1 lžíce parmazán 1 špetka muškátový oříšek 450 g listový špenát podle chuti sůl omáčka mletý pepř
Postup Špenátové suflé recept
Postup přípravy receptu
-
Špenát důkladně propláchneme a vložíme do velkého hrnce. Přiklopíme a vaříme 4 - 5 minut na mírném plameni, dokud listy nepovadnou. Slijeme tekutinu, vymačkáme vodu, nasekáme nadrobno a špenát odložíme stranou.
Rozpálíme troubu na 190 °C, vymažeme zapékací misku a dno posypeme ideálně parmazánem.
Na pánvi rozehřejeme máslo, mouku a mléko a přivedeme směs k varu. Směs nalijeme do velké mísy a přidáme špenát. Pomalu vmícháváme žloutky a 2/3 čedaru. Můžeme použít i obyčejnější tvrdý sýr. Můžeme přidat i uzené. Přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Bílky ušleháme v tuhý sníh a vmícháme je do těsta.
Poté těsto nalijeme do vymazané vysypané trouby posypeme zbylým sýrem a pečeme asi 30 minut, dokud suflé nenabude a nezezlátne. Pro nejnadýchanější výsledek doporučuji před vložením do trouby suflé nahřát.
Špenátové suflé podáváme ihned.