Špenátový nákyp s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
3 ks vejce
2 lžíce máslo
mléko
2 ks rohlíky
mletý pepř
tuk na vymazání plechu
1 balíček mražený špenát
200 g vařené uzené maso
jemná strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Mražený špenát podusíme, scedíme a necháme okapat. Lepší je použít listový špenát, ne sekaný. V misce utřeme máslo a žloutky se solí, přidáme v mléce namočený a vymačkaný rohlík, špenát, nadrobno pokrájené uzené maso, rozetřený česnek, pepř a nakonec zjemníme pevně ušlehaným sněhem z bílků.

  2. Hmotu rozetřeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky a v předehřáté troubě zapčeme. Nákyp podáváme s vařenými brambory a talíře obložíme zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!