Špenátový nákyp s uzeným masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 3 ks vejce 2 lžíce máslo mléko 2 ks rohlíky mletý pepř tuk na vymazání plechu 1 balíček mražený špenát 200 g vařené uzené maso jemná strouhanka
Postup Špenátový nákyp s uzeným masem recept
Postup přípravy receptu
-
Mražený špenát podusíme, scedíme a necháme okapat. Lepší je použít listový špenát, ne sekaný. V misce utřeme máslo a žloutky se solí, přidáme v mléce namočený a vymačkaný rohlík, špenát, nadrobno pokrájené uzené maso, rozetřený česnek, pepř a nakonec zjemníme pevně ušlehaným sněhem z bílků.
Hmotu rozetřeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky a v předehřáté troubě zapčeme. Nákyp podáváme s vařenými brambory a talíře obložíme zeleninou.