Špikovaná krůtí prsa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce máslo 0.5 lžíce tymián 1 ks šalotka 150 ml bílé víno mletý bílý pepř 100 g uzené maso 600 g krůtí prsa 50 g slunečnicové semínko 150 g česnekovopepřový bok 1 ks čekankový puk instantní jiška
Postup Špikovaná krůtí prsa recept
Postup přípravy receptu
-
Libové uzené maso nakrájíme na špalíčky. Krůtí prsa dobře opláchneme a pečlivě osušíme. Tenkým ostrým nožem uděláme do masa otvory a naplníme je špalíčky uzeného masa. Na povrchu maso osolíme a opepříme mletým bílým pepřem. Prošpikované krůtí maso obalíme do plátků česnekového boku a posypeme tymiánem.
Potom obalené a prošpikované krůtí maso položíme na plát alobalu a pečlivě ho zabalíme, aby z něj při pečení zbytečně nevytékala šťáva. Zabalené maso opatrně přendáme do pekáčku, který vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 190 °C přibližně 10 minut.
Do pekáčku nalijeme trochu vody a pečeme ještě 25 minut. Pak maso vybalíme a šťávu slijeme do pekáčku. Šalotku nakrájíme, na másle ji orestujeme, zalijeme vínem a přidáme výpek. Šťávu přivedeme k varu, zahustíme jíškou, dochutíme solí a pepřem.
Slunečnicová semínka opečeme na suché pánvi dozlatova a přesypeme do misky. Do pánve dáme zbylé máslo a krátce na něm opečeme čekankové puky. Osolíme je a opepříme. Opečenou čekanku přendáme na talíř, na ní položíme nakrájená krůtí prsa, přelijeme omáčku a posypeme praženými slunečnicovými semínky.
1 porce asi 2667 kJ/637 kcal.