Staročeský Kuthan recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 300 g cibule 3 ks klobása 400 g vepřový bok 400 g hovězí přední (kližka) podle chuti sůl 250 ml smetana šalvěj 2 lžíce plnotučná hořčice mletý černý pepř 2 lžíce křemžská hořčice
Postup Staročeský Kuthan recept
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a spolu s klobásami, ty nesmí být paprikové, je nakrájíme na kostky a vložíme do pekáče.
Přidáme hořčice, pepř, sůl a šalvěj. Maso zamícháme a necháme v lednici přes noc uležet.
Druhý den pečeme kuthan v předehřáté troubě. Během pečení maso podle potřeby podléváme, ale ne moc. Očistíme si cibuli a nakrájíme ji. Když je maso téměř měkké, vsypeme cibuli a necháme vypéct zbylou vodu pod masem. Jestli už je maso úplně měkké, podlijeme jej smetanou a krátce dopečeme dozlatohněda.
Staročeský Kuthan podáváme s brambory, pečivem nebo luštěninami.