Šťavnaté zeleninové topinky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 16 plátků paprika 16 kopečků celer 16 plátků ředkvičky 16 plátků rajče 16 plátků pórek 16 lžiček kečup 16 plátků mrkev 16 plátků eidam 16 plátků okurka 4 listy čínské zelí 16 listů hlávkový salát 16 lžiček tatarská omáčka 16 plátků bílá ředkev 16 lžiček francouzský dresink 16 špetek klíčky trikolora (mungo, čočka, vojtěška) podle chuti 16 ks sterilované okurky na potření 4 ks tavený sýr 16 plátků pomazánkové máslo 16 lžiček hořčice dijonaise podle potřeby 16 plátků tvrdý chléb
Postup Šťavnaté zeleninové topinky recept
Postup přípravy receptu
-
Celer nastrouháme na nudličky. Pórek a zelí nakrájíme na nudličky.
Plátky chleba opečeme v topinkovači. Potřeme je máslem nebo pomazánkovým máslem, hořčicí nebo vegetariánskými pomazánkami, trojúhelníčky taveného sýra nebo poklademe plátkovým sýrem. Naskládáme zeleninu podle chuti, zakápneme tatarkou, kečupem nebo dresinkem a posypeme nudličkami zelí a pórku.
Pak topinky přiklopíme hlávkovým salátem, aby se topinky lépe jedly. Můžeme provádět různé kombinace uvedené zeleniny a sýrů a omáček podle vlastní fantazie. Nestačíme topinky vyrábět, protože krajíčky nám mizí pod rukama v útrobách konzumentů. Pro 4 jedlíky počítejte minimálně 4 ale až 8 i 10 půl krajíčků obložených šťavnatých zeleninových topinek.