Šťavnaté zeleninové topinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

16 plátků paprika
16 kopečků celer
16 plátků ředkvičky
16 plátků rajče
16 plátků pórek
16 lžiček kečup
16 plátků mrkev
16 plátků eidam
16 plátků okurka
4 listy čínské zelí
16 listů hlávkový salát
16 lžiček tatarská omáčka
16 plátků bílá ředkev
16 lžiček francouzský dresink
16 špetek klíčky trikolora (mungo, čočka, vojtěška)
podle chuti
16 ks sterilované okurky
na potření
4 ks tavený sýr
16 plátků pomazánkové máslo
16 lžiček hořčice dijonaise
podle potřeby
16 plátků tvrdý chléb

Postup přípravy receptu

  1. Celer nastrouháme na nudličky. Pórek a zelí nakrájíme na nudličky.

  2. Plátky chleba opečeme v topinkovači. Potřeme je máslem nebo pomazánkovým máslem, hořčicí nebo vegetariánskými pomazánkami, trojúhelníčky taveného sýra nebo poklademe plátkovým sýrem. Naskládáme zeleninu podle chuti, zakápneme tatarkou, kečupem nebo dresinkem a posypeme nudličkami zelí a pórku.

  3. Pak topinky přiklopíme hlávkovým salátem, aby se topinky lépe jedly. Můžeme provádět různé kombinace uvedené zeleniny a sýrů a omáček podle vlastní fantazie. Nestačíme topinky vyrábět, protože krajíčky nám mizí pod rukama v útrobách konzumentů. Pro 4 jedlíky počítejte minimálně 4 ale až 8 i 10 půl krajíčků obložených šťavnatých zeleninových topinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!