Sváteční bramborová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
200 g brambory
6 lžic mléko
- - pažitka
4 lžíce smetana kysaná
- - pepř mletý
400 ml vývar masový
4 plátky chléb toustový
- - kaviár
2 lžíce šlehačka ve spreji

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nejdřív oloupeme, omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Ty potom vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Měkké brambory slijeme, přidáme k nim lžíci mléka a vše pečlivě rozšťoucháme. Vývar nalijeme do hrnce, přivedeme ho k varu, potom v něm rozmixujeme připravené brambory. Nakonec přilijeme ještě kysanou smetanu a dle vlastní chuti osolíme a opepříme. Mixerem ušleháme do jemné pěny a na závěr vmícháme šlehačku ve spreji. Mezitím si připravíme ozdobné kaviárové hvězdičky. Opečeme si toustový chleba, z něhož pak vykrájíme osm ozdobných hvězdiček. Na každou z nich umístíme po lžičce kaviáru. Polévku servírujeme v šálcích nebo hlubokých miskách, do každé položíme dvě hvězdičky a ozdobíme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!