Sváteční pochoutkový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
250 g celer
250 g mrkev
3 sklenice sterilovaná červená řepa
0.5 hlávky červené zelí
2 ks velké cibule
250 g pór
250 g petržel (paštrnák)
podle chuti
citron
sójová smetana (sojanéza)

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, celer a petržel očistíme a nastrouháme nahrubo, Pór nakrájíme na kolečka. Připravenou zeleninu vložíme do vřící vody a povaříme do změknutí. Scedíme.

  2. V té stejné vodě uvaříme nastrouhané červené zelí. Zvlášť uvaříme ve vodě cibuli nakrájenou nadrobno a po vybrání v tomto vývaru uvaříme nahrubo nastrouhané brambory.

  3. Uvařenou zeleninu smícháme v míse s červenou řepou nakrájenou nadrobno a podle chuti okyselíme citronovou šťávou. Po vychladnutí přidáme sójovou smetanu (sojanézu).

  4. Sváteční pochoutkový salát chutná nejlépe dobře vychlazený a proleželý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!