Sváteční pochoutkový salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg brambory 250 g celer 250 g mrkev 3 sklenice sterilovaná červená řepa 0.5 hlávky červené zelí 2 ks velké cibule 250 g pór 250 g petržel (paštrnák) podle chuti citron sójová smetana (sojanéza)
Postup Sváteční pochoutkový salát recept
Postup přípravy receptu
-
Mrkev, celer a petržel očistíme a nastrouháme nahrubo, Pór nakrájíme na kolečka. Připravenou zeleninu vložíme do vřící vody a povaříme do změknutí. Scedíme.
V té stejné vodě uvaříme nastrouhané červené zelí. Zvlášť uvaříme ve vodě cibuli nakrájenou nadrobno a po vybrání v tomto vývaru uvaříme nahrubo nastrouhané brambory.
Uvařenou zeleninu smícháme v míse s červenou řepou nakrájenou nadrobno a podle chuti okyselíme citronovou šťávou. Po vychladnutí přidáme sójovou smetanu (sojanézu).
Sváteční pochoutkový salát chutná nejlépe dobře vychlazený a proleželý.