Sváteční sekaná pečeně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 1 svazeček petrželka 800 g brambory 1 svazeček pažitka 1 svazeček kopr 0.5 ks pórek 1 lžička plnotučná hořčice 500 g mleté hovězí maso 1-2 lžičky citronová šťáva 150 ml bílý jogurt 1 svazek kořenová zelenina 150 g sterilovaný hrášek mletý černý pepř
Postup Sváteční sekaná pečeně recept
Postup přípravy receptu
-
Hrášek necháme na sítu okapat. Zeleninu očistíme a omyjeme. Celer, petržel a mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. Pak zeleninu nasypeme do vroucí osolené vody a přibližně 3 minuty povaříme. Vyjmeme a necháme okapat.
Maso smícháme s vejcem, hořčicí a 3/4 okapané zeleniny. Osolíme, opepříme a vytvarujeme šišku Položíme ji do pekáče vypláchnutého studenou vodou. V předehřáté troubě pečeme na 200 °C přibližně 40 minut.
Brambory oloupeme, omyjeme, rozčtvrtíme a dáme do hrnce. Zalijeme vroucí vodou, osolíme a vaříme přibližně 20 až 25 minut.
Bylinky opereme, osušíme a nasekáme na jemno. V misce promícháme bylinky, jogurt, ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Nakonec vmícháme hrášek.
Brambory slijeme a smícháme se sekanou petrželkou. Sekanou pečeni nakrájíme na plátky, posypeme zbylou zeleninou a podáváme s bramborami a hráškovou omáčkou.