Švestková granita recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 ml rum
600 g švestky
6 lžic citronová šťáva
1 lžička škrobová moučka
5-6 lžic třtinový cukr
500 ml švestková šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Švestkovou a citronovou šťávu promícháme a osladíme 1 - 2 lžícemi třtinového cukru. Vzniklou šťávu nalijeme do 2 mělkých formiček a odložíme asi na 2 hodiny do mrazáku, přibližně každých 15 minut promícháme.

  2. Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a smícháme se zbylým cukrem. Přilijeme rum, promícháme a asi 10 minut povaříme. Škrobovou moučku rozmícháme se 3 lžícemi vody a švestkový kompot směsí zahustíme. Krátce povaříme a máme hotovo. Před podáváním necháme vychladnout.

  3. Kompot rozdělíme do 4 sklenic, doplníme předem připravenou granitou a ihned podáváme. Švestková granita je výborným pohoštěním i pro návštěvy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!