Švestková granita recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 ml rum 600 g švestky 6 lžic citronová šťáva 1 lžička škrobová moučka 5-6 lžic třtinový cukr 500 ml švestková šťáva
Postup Švestková granita recept
Postup přípravy receptu
-
Švestkovou a citronovou šťávu promícháme a osladíme 1 - 2 lžícemi třtinového cukru. Vzniklou šťávu nalijeme do 2 mělkých formiček a odložíme asi na 2 hodiny do mrazáku, přibližně každých 15 minut promícháme.
Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a smícháme se zbylým cukrem. Přilijeme rum, promícháme a asi 10 minut povaříme. Škrobovou moučku rozmícháme se 3 lžícemi vody a švestkový kompot směsí zahustíme. Krátce povaříme a máme hotovo. Před podáváním necháme vychladnout.
Kompot rozdělíme do 4 sklenic, doplníme předem připravenou granitou a ihned podáváme. Švestková granita je výborným pohoštěním i pro návštěvy.