Švestková nutella recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g cukr krupice
1 ks vanilkový cukr
250 g třtinový cukr
1 kg hodně zralé švestky
150 g 60% čokoláda
podle chuti
rum

Postup přípravy receptu

  1. Švestky vypeckujeme, dáme do hrnce a přivedeme rychle k varu a vaříme zhruba 15 minut doměkka (budou-li mít hodně šťávy, část z ní slijeme).

  2. Po vychladnutí švestky rozmixujeme mixérem, vmícháme všechen cukr, čokoládu a podle chuti i rum a necháme 24 hodin rozležet při pokojové teplotě.

  3. Poté znovu rozmixujeme a potom švestkovou nutellu naplníme do skleniček a sterilujeme cca 15 minut při 80 stupních.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!