Švestkové koláčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
7 dkg máslo
3 dl mléko
1 ks citron
1 kostka droždí
8 ks švestky
5 dkg cukr krystal
0.5 kg hladká mouka
na ozdobu
cukr moučka
vanilkový cukr
náplň
2 lžíce cukr krystal
250 ml vlažné mléko
1 balíček vanilkový pudink
na potření
rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto zpracujeme a necháme kynout přibližně 45 minut.

  2. Mezitím si uvaříme náplň - klasický pudink, jen trošku hustější. Z mléka a vanilkového prášku, přidáme i krystalový cukr.

  3. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník velikosti 30 x 40 cm. Těsto se nelepí! Pokud by se náhodou lepilo, již při jeho zpracování, přidáme do něj trošičku másla.

  4. Rozválené těsto potřeme rozpuštěným máslem a zavineme do válečku. Ten rozkrájíme na 16 stejných koleček, rozložíme je na plech a v každém uděláme důlek. Na jeden plech se pěkně vejde 8 koleček.

  5. Do každého důlku dáme trochu pudinku a půlku švestky. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 180 °C) 25 - 30 minut. Ještě teplé pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!