Švestkový koláč se skořicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- drobenka 60 g cukr 80 g máslo 85 g polohrubá mouka náplň 60 g cukr 1 ks citron 400 g švestky 1 lžička škrob 1 lžička mletá skořice 1 lžíce citronová šťáva těsto 1 špetka sůl 80 g máslo 2 ks žloutek 140 g hladká mouka 1 ks vanilkový lusk
Postup Švestkový koláč se skořicí recept
Postup přípravy receptu
-
Z hladké mouky, másla, cukru a žloutků vypracujeme těsto. Nakonec přimícháme špetku soli a vanilku.
Těsto rozválíme, vložíme do formy a vytvoříme vyšší okraje. Švestky bez pecek smícháme s nastrouhanou citronovou kůrou a šťávou, cukrem, mletou skořicí a maizenou (škrob).
Těsto poklademe ochucenými švestkami a navrch dáme žmolenku, kterou připravíme smícháním cukru, mouky a másla.
Švestkový koláč dáme péct asi na 35 minut do rozehřáté trouby.
Švestkový koláč se skořicí po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako výborný moučník.