Švestkový koláč se skořicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

drobenka
60 g cukr
80 g máslo
85 g polohrubá mouka
náplň
60 g cukr
1 ks citron
400 g švestky
1 lžička škrob
1 lžička mletá skořice
1 lžíce citronová šťáva
těsto
1 špetka sůl
80 g máslo
2 ks žloutek
140 g hladká mouka
1 ks vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, másla, cukru a žloutků vypracujeme těsto. Nakonec přimícháme špetku soli a vanilku.

  2. Těsto rozválíme, vložíme do formy a vytvoříme vyšší okraje. Švestky bez pecek smícháme s nastrouhanou citronovou kůrou a šťávou, cukrem, mletou skořicí a maizenou (škrob).

  3. Těsto poklademe ochucenými švestkami a navrch dáme žmolenku, kterou připravíme smícháním cukru, mouky a másla.

  4. Švestkový koláč dáme péct asi na 35 minut do rozehřáté trouby.

  5. Švestkový koláč se skořicí po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako výborný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!