Švestkový závin recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 balíček listové těsto čerstvé nebo kompotované švestky 1 balíček sušenky KOKA podle chuti cukr moučka mletá skořice
Postup Švestkový závin recept
Postup přípravy receptu
-
Švestky omyjeme, rozpůlíme a odpeckujeme. Pokud použijeme švestkový kompot, slijeme šťávu a švestky necháme odkapat.
Koka sušenky rozdrtíme tak, že je nasypeme do velkého mikrotenového sáčku a rozmačkáme válečkem.
Listové těsto vyválíme na tenký plát, posypeme strouhankou z koka sušenek, poklademe švestkami, posypeme trochu cukrem, skořicí a zavineme.
Pomocí utěrky přeneseme švestkový závin na vodou vypláchnutý plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do trouby předehřáté na 220 - 230 °C. Závin pečeme 10 minut, pak teplotu snížíme na 180 - 200 °C a pečeme dozlatova.
Švestkový závin je nejlepší ještě vlahý pocukrovat a ihned konzumovat. Švestky jsou teplé a krásně se roztékají.