Švestkový závin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 balíček listové těsto
čerstvé nebo kompotované švestky
1 balíček sušenky KOKA
podle chuti
cukr moučka
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Švestky omyjeme, rozpůlíme a odpeckujeme. Pokud použijeme švestkový kompot, slijeme šťávu a švestky necháme odkapat.

  2. Koka sušenky rozdrtíme tak, že je nasypeme do velkého mikrotenového sáčku a rozmačkáme válečkem.

  3. Listové těsto vyválíme na tenký plát, posypeme strouhankou z koka sušenek, poklademe švestkami, posypeme trochu cukrem, skořicí a zavineme.

  4. Pomocí utěrky přeneseme švestkový závin na vodou vypláchnutý plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do trouby předehřáté na 220 - 230 °C. Závin pečeme 10 minut, pak teplotu snížíme na 180 - 200 °C a pečeme dozlatova.

  5. Švestkový závin je nejlepší ještě vlahý pocukrovat a ihned konzumovat. Švestky jsou teplé a krásně se roztékají.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!