Svíčková omáčka podle Jany recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg hovězí maso omáčka 200 g máslo 1 ks cibule 100 g celer 1 snítka tymián 8 ks mrkev 2 ks petržel 3 listy bobkový list 10 kuliček nové koření 10 kuliček celý černý pepř 1 kelímek smetana 12%
Postup Svíčková omáčka podle Jany recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso dáme vařit v celku na 2 - 4 hodiny podle velikosti a potom nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme nadrobno.
Do druhého hrnce dáme osmahnout cibuli, ke které přidáme nakrájenou mrkev, petržel a celer. Osmahneme a přidáme hovězí maso. Zalijeme vývarem z masa a necháme vařit, dokud zelenina nezměkne (asi hodinu).
Do kusu látky si zavážeme celý pepř, nové koření, bobkové lístky, tymián a přidáme do hrnce. Po hodině vyndáme látku s kořením a plátky hovězího masa, omáčku se zeleninou rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Přidáme smetanu a pokud je omáčka řídká, zahustíme.
Svíčkovou omáčku podle Jany podáváme s houskovým knedlíkem.