Svíčková omáčka podle Jany recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg hovězí maso
omáčka
200 g máslo
1 ks cibule
100 g celer
1 snítka tymián
8 ks mrkev
2 ks petržel
3 listy bobkový list
10 kuliček nové koření
10 kuliček celý černý pepř
1 kelímek smetana 12%

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso dáme vařit v celku na 2 - 4 hodiny podle velikosti a potom nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme nadrobno.

  2. Do druhého hrnce dáme osmahnout cibuli, ke které přidáme nakrájenou mrkev, petržel a celer. Osmahneme a přidáme hovězí maso. Zalijeme vývarem z masa a necháme vařit, dokud zelenina nezměkne (asi hodinu).

  3. Do kusu látky si zavážeme celý pepř, nové koření, bobkové lístky, tymián a přidáme do hrnce. Po hodině vyndáme látku s kořením a plátky hovězího masa, omáčku se zeleninou rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Přidáme smetanu a pokud je omáčka řídká, zahustíme.

  4. Svíčkovou omáčku podle Jany podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!